‘In di waite lender’ (In verre landen) - 31 maart

Klezmer muziek en Jiddische zang! 

Klezmer & Co geeft op 31 maart een bijzonder concert in de Grote Kerk.  Het is een muzikaal programma, waarin hoop en verlangen, migratie en muzikale uitwisseling centraal staat. 

Aanvang 15.30 uur; entree: voorverkoop € 9,-, in de kerk € 11,-, inclusief hapje & drankje na afloop. Kaarten reserveren via ontmoeting@pknveendam.nl of via 0598 - 613 308. Zie ook website www.klezmerco.nl

Klezmer & Co straalt vrolijkheid uit, maar biedt ook verstilling. Het Jiddische lied weerspiegelt het dagelijkse leven en kent prachtige poëtische teksten. De enthousiaste groep bestaat uit Albert Bleeker (tuba), Carla da Silva (zang), Wim Lever (accordeon) en Inge Pijnacker Hordijk (viool). Het is het afscheidsconcert van Inge, zij verlaat de groep.

'In di waite lender' verwijst niet alleen naar de diaspora (de verspreiding van het Joodse volk over de wereld), maar ook naar de voortdurende migratie, die de Joodse geschiedenis kenmerkt. Oorlogen, pogroms, verbanning, armoede en soms ook het verlangen naar avontuur brachten vele Joden vooral in de 19e en 20e eeuw telkens weer op andere plekken. De angst en het verdriet van de achterblijvers, de dromen, het afscheid en de teleurstellingen - het zit allemaal in deze voorstelling over ballingschap, heimwee en verlangen.

Klezmer & Co laat de interactie horen van Joodse muzikanten en hun omgeving. Reis mee door Oost-Europa, maak de oversteek naar het gouden land, di goldene mediene (Amerika). Maak kennis met dit grensoverschrijdende programma, met Roemeense, Sefardische en Hebreeuwse invloeden, zoals een prachtig Sefardisch lied over het verlangen naar het einde van de ballingschap en het vinden van een 'thuis'.

Een bijzonder concert in de Grote Kerk van Veendam. Van harte aanbevolen!