16 december 2022: Orgelrestauratie door Adema's Kerkorgelbouw - grote stap gezet

Vanaf maandag 12 december 2022 hebben Ronald van Baekel en zijn medewerkers het Faber en Dienesorgel gedemonteerd. De klus was vrijdag 16 december geklaard: windladen, pijpen, speeltafel en meer werden in een bestelbus en een vrachtwagen geladen en overgebracht naar de werkplaats in Hillegom.

We kijken met heel veel plezier terug op die week van 12 tot 16 december en het werk dat door Van Baekel en medewerkers is verzet. Professioneel en met veel respect en liefde voor orgel en kerk. Het echte restauratiewerk gaat nu beginnen. In de werkplaats in Hillegom en ten dele ook hier in Veendam. We weten dat het orgel in vertrouwde handen is bij Adema's Kerkorgelbouw en zien de restauratie met vertrouwen tegemoet.

Adviseur dr. Natascha Reich (die na haar promotie in Amerika sinds december in Appingedam woont) is natuurlijk nauw betrokken bij dit restauratieproject en staat ons bij om de restauratie succesvol te laten verlopen.

Hieronder een foto van het team van Adema's Kerkorgelbouw:

Van links naar rechts: Wim Hazen, Adriaan Durieux, Mattijs de Vreugd, Phillip Jongenotter en Ronald van Baekel (directeur).Team Adema's Kerkorgelbouw