Peter en de Wolf

De School voor Muziek Dans en Theater in Veendam organiseerde in samenwerking met onze stichting op 12 mei 2022 een opvoering van het sprookje Peter en de Wolf in de Grote Kerk. Ongeveer 200 kinderen van de basisscholen in Veendam zaten aandachtig te luisteren naar verteller Arnold Veeman (die in het Gronings het verhaal vertelde) en de musici. Dat waren: Andreaa Chirpac (fagot), Nouschka van Schaik (altviool), Izebrand de Boer (klarinet), Vincent van Ballegooijen (hobo) en Will Jasper (dwarsfluit), allen docent aan de MDT Veendam.

Peter en de WolfPeter en de Wolf is een muzikaal sprookje van Sergej Prokofjev (1891-1953). Iedereen die in het verhaal voorkomt, wordt verbeeld door een instrument. Het vogeltje wordt bijvoorbeeld gespeeld door een fluit en de eend door een hobo. De kat is natuurlijk de klarinet. Welk instrument opa moest spelen, was een moeilijke beslissing. Uiteindelijk is het de fagot geworden. Peter en ook de wolf worden gespeeld door meerdere instrumenten.
 
Vooraf en na die tijd gaf Vincent Hensen een korte demonstratie op het orgel en de kinderen konden ook zien (beeldscherm in de toren) en horen (buiten) hoe hij het carillon bespeelde.
 
Het was een mooie voorstelling, waar de kinderen van hebben genoten. Dank aan Arnold Veeman, de musici en Harry van der Laan van de MDT Veendam!