Kerkenpad Oost Groningen

zaterdag, 3 juli, 2021 - 10:00 tot 16:00

In Oost Groningen staan prachtige kerken. Tijdens Kerkenpad Oost Groningen 2021 zijn veel van deze kerkgebouwen geopend en kunt u ze bezichtigen. Voorbehoud: de corona-regelgeving moet het toestaan.

Ook de Grote Kerk in Veendam doet mee. De toegang is gratis. U bent welkom. Het orgel wordt bespeeld en er zijn gidsen in de kerk. De toren is nog niet te beklimmen, de ruimte daarvoor is te beperkt - anderhalve meter afstand houden lukt niet. 
Er worden in de kerkzaal boeken, gravures en etsen aangeboden; de opbrengst komt ten goede aan het orgelfonds.

Ingang: onder de toren; uitgang: via de foyer.
In de kerk is een mondkapje verplicht. Bij binnenkomst graag uw de handen desinfecteren en ten opzichte van andere bezoekers anderhalve meter afstand houden.
De toegang is gratis.

In Veendam doet ook de Rooms Katholieke kerk mee. De (voorheen hervormde) kerken in Meeden en Muntendam hebben de deuren eveneens open gezet. In totaal zijn in Oost-Groningen 30 kerkgebouwen te bezichtigen. Op de website van Kerkenpad Oost-Groningen staan ze allemaal. Voor Kerkenpad Oost-Groningen zijn speciale routes gemaakt, die de moeite waard zijn - 12 stuks, die op de fiets of met de auto zijn af te leggen. Voor alle deelnemende kerken en de routes klik hier