Jongenskoor Dzvinochok uit Kiev voor de derde keer in Veendam

vrijdag, 28 oktober, 2022 - 19:30 tot 21:45

Op vrijdag 28 oktober geeft het koor Dzvinochok uit Kiev voor de derde keer een concert in de Grote Kerk te Veendam. De Werkgroep “Dzvinochok HS” is ontzettend blij dat het koor, ondanks de oorlog in Oekraïne, toch naar Nederland kan komen.

DzvinochokHet koor Dzvinochok komt in een andere samenstelling dan vorige jaren, dit omdat de tenoren en bassen het land niet uit mogen of in het leger zijn opgenomen, Het koor bestaat dit keer uit 20 jongens en 20 meiden zangers, in de leeftijd van 10 tot 25 jaar.

Een selectie van deze groep heeft in juli concerten gegeven in Leipzig en aansluitend concerten met de Rolling Stones in Wenen. Op zaterdag 29 oktober 19.30 uur geeft het koor een concert in de RK Kerk te Sappemeer. Op zondag 30 oktober is het koor te beluisteren tijdens een Eucharistieviering in de RK Kerk te Groningen (aanvang 11.00 uur). Na dit concert vertrekt het koor naar Amsterdam. Dzvinochok gaat meewerken aan het TV programma 'Podium Klassiek' op NPO 2. In de week die volgt geeft het koor concerten in o.a. Leiden, Brielle en in de Laurenskerk in Rotterdam.

Voor het concert in Veendam wordt geen entree gevraagd. Na afloop van het concert is er een collecte bij de uitgang. De baten van het concert komen volledig ten goede aan Dzvinochok.

Vrijdag 28 oktober
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: vrij, collecte bij de uitgang