Amsterdam Staff Band Leger des Heils

zondag, 28 oktober, 2018 - 15:30

De Staff Band van het Leger des Heils komt zondagmiddag 28 oktober naar Veendam voor een ouderwets (meezing-)concert. Ook organist Doewe Kraster verleent medewerking.

Het programma bestaat o.a. uit Boundless Kingdom, Thy matchless King, My help comes from the Lord en U zij de glorie (in een bewerking van Olag Ritman). Daarnaast begeleidt de Staffband een aantal mooie meezingliederen. Doewe Kraster speelt op het Faber en Dienesorgel Psalm 150 in een bewerking van Toon Hagen. Hagen schreef deze bewerking toen Nelson Mandela in 1992 werd vrijgelaten; het is een feestelijk werk met Afrikaanse ritmische invloeden.

De Amsterdam Staff Band (ASB) van het Leger des Heils in Nederland werd in 1962 opgericht. De Band bestaat uit topmuzikanten vanuit het hele land, die allemaal actief zijn in een lokaal Leger des Heils korps (kerk). Alle leden geven vanuit hun persoonlijk geloof in God invulling aan hun muzikaliteit.

Het repertoire van de ASB bevat dan ook een boodschap die is gebaseerd op het Evangelie van Jezus Christus en Zijn liefde voor deze wereld. Iedere dinsdag wordt er gerepeteerd en wekelijks reist de ASB het land door om op verschillende locaties van het Leger des Heils concerten te geven en samenkomsten te begeleiden.

Ook maakt de Band geregeld tours naar het buitenland, waarbij landen als Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Engeland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland, Tsjechië, België, Canada en de Verenigde Staten werden bezocht. De ASB staat op dit moment onder leiding van dirigent Olaf Ritman en werkt hard aan een zo hoog mogelijke standaard in het communiceren van het Evangelie van Jezus Christus door middel van muziek.